Hillary Clinton puccsra készül?

Infostart
2008. augusztus 23. 22:00
Az egykori first lady legfiatalabb öccse John McCain republikánus elnökjelölt egyik tanácsadójával találkozott - ennek kapcsán többen azt állítják, hogy a Hillary Clinton szűk köréhez tartozók Barack Obama ellen dolgoznak.

Az a hír járja Tony Rodhamről, Hillary Clinton öccséről - aki segített testvérének pénzt gyűjteni elnökjelölti kampányához -, hogy Pennsylvaniában az ellenlábas John McCain gazdasági tanácsadójával, Carly Fiorinával tárgyalt.

Fiorina éppen a szóban forgó államban kampányolt, hogy megnyerje McCainnek a Clinton veresége miatt csalódott demokrata választókat.

Az amerikai sajtó már korábban is cikkezett az egykori first lady öccséről. Májusban például Tony Rodhamet egy washingtoni bárban látták, miközben a Demokrata Párt küldöttei üléseztek és fontos kérdésekben döntöttek.

Akkor a Los Angeles Times riporterének azt mondta: a párt lépései Obamának kedveznek. "Ha a nővérem nem szerzi meg az elnökjelöltséget, keresnem kell valakit, akire szavazhatok" - mondta.

Többen úgy vélik, hogy a jövő héten kezdődő denveri demokrata jelöltállító konvención Clinton, aki szoros csatában kapott ki Obamától az előválasztási versenyben, puccsra készül, hogy megszerezze az elnökjelöltséget.

Ezt azonban New York szenátorasszonya határozottan tagadja, és már többször kijelentette, hogy támogatja Obamát. A Demokrata Párton belül azonban sokan tartanak attól, hogy Clinton alá akarja ásni politikustársa tekintélyét.