Fogalma sincs az elnökjelöltnek, hány házzal rendelkezik

Infostart
2008. augusztus 22. 10:02
Egy interjúban kiderült, hogy John McCain amerikai republikánus elnökjelölt nincs tisztában azzal, mennyi ingatlannal rendelkezik. Az ellenfél, Barack Obama kampánystábja azonnal lecsapott a váratlan lehetőségre.

Amikor a riporter arról kérdezte John McCaint, hogy mennyi házzal rendelkezik, a politikus kitérő választ adott, és a stábjához irányította az újságírót. Munkatársai később azt az információt hozták nyilvánosságra, hogy az elnökjelölt és felesége három államban négy ingatlannal bír. A Newsweek magazin ugyanakkor egy korábbi számában arról írt, hogy a házaspár legalább hét házat birtokol.

A demokraták valószínű elnökjelöltje, Barack Obama kihasználta a lehetőséget, annál is inkább, mert ellenfele kampánystábja hetek óta igyekszik őt felfuvalkodott elitistának beállítani, akinek fogalma sincs az amerikai kisemberek problémáiról.

Barack Obama egy virginiai kampányrendezvényén kijelentette: "Ha azt sem tudod, hány házzal rendelkezel, és azt gondolod, hogy egy gazdag amerikai legalább 5 millió dollárt keres, nem csoda, ha úgy vélekedsz: a gazdaság alapvetően erős".

A politikus ezzel arra is utalt, hogy John McCain korábban azt mondta: gazdagnak lenni Amerikában annyit jelent, hogy valaki legalább 5 millió dollárt keres egy évben. A republikánus elnökjelölt vagyonát javarészt feleségének köszönheti, Cindy ugyanis mintegy 100 millió dollárral rendelkezik, amelynek nagy részét apjáról örökölte.

A demokrata kampánystáb már ki is adott egy hirdetést, amelyben az ellenfél ingatlanportfólióját figurázzák ki.