Újabb feltételezések a különös szörny mibenlétéről

Infostart
2008. augusztus 10. 07:02
A legújabb hírek szerint nem az amerikai kormány eltitkolt állatkísérleteinek eredménye, de még csak nem is egy páncéljától megfosztott teknős a montauki szörny, hanem valószínűleg egy készülő film gerillamarketingjének "résztvevője". Ugyanakkor a különös lény mibenlétéről még mindig nem tudni semmi biztosat, mivel úgy tűnik, a Splintereheads című vígjáték készítőinek ugyan jól jött az eset, de mégsem ötölhették ki az eredeti történetet.

A történet július végén kezdődött, amikor a víz partra sodort egy ismeretlen lényt, nem messze attól a szigettől, ahol az amerikai kormány állatkísérleteinek központja található.

A Gawker című magazin összefoglalta a központban folyó állatkísérletekkel kapcsolatos feltételezéseket, és megemlítette, valamint sorra vette azokat a legendás történeteket, amelyet az onnan kiszabadult mutánsokra vonatkoznak.

Egyikük az 1977 áprilisában feltűnt "Dover Démon", másikuk a 2006-ban elütött, kevésbé félelmetes, kutyaszerű állat.

A Montaukban partra sodort - esetleg elhelyezett - tetem amúgy a fényképek tanúsága szerint egy nap alatt oszlásnak indult. Megjelentek olyan találgatások is, miszerint mosómedvéről, vagy egyszerűen egy kutyáról van szó. Egyes szemtanúk állíották, a tetem nem volt nagyobb egy macskánál.

Gerillamarketing

Egy következő feltételezés arról szólt, hogy a Cartoon Network csatornám futó Cryprids Are Real című sorozat gerillamarketingjének része az állat. A legújabb hírek szerint tényleg jól jött néhány filmesnek az eset, de nem az említett sorozatról van szó.

Először egy Alanna Nevitski nevű hölgy állította a média megkeresésére, hogy az ő baráti köréből készítette valaki a képet, majd a Plum TV-n jelent meg három hölgy, akik maguknak követelték a kép szerzőségét.

Egyikük Rachel Goldberg, aki (nem bizonyítottan) a Splinterheads című film készítőjének testvére. A hölgy akkor azt állította, hogy a kép eredeti, és olyan tudóst keresnek, aki azonosítani tudja a tetemet. Később egy másik csoport is nyilatkozott a CNN-en. Az egyik társaság később - felettébb gyanúsan - közölte, hogy ellopták a tetemet.

A Splinterheads honlapján pedig megjelent egy üzenet: "Nálunk van a montauki szörny."

Semmi sem biztos

Ez azonban még mindig nem jelent semmi biztosat. A történettel kapcsolatban így még mindig van néhány kérdőjel. A szörnyről készült közelebbi fotók nem biztos, hogy pontosan ugyanazt mutatják, mint az elsőként publikált fénykép. Ráadásul még egyetlenegy tudós sem látta a tetemet, hogy bármi biztosat is mondjon annak mibenlétéről.

A Splinterhead című film egy karneválról szól. Miért kellene, hogy szörnyek szerepeljenek benne? Ráadásul többször is kijelentették a készítői, hogy a film nem horror és nem paranormális jelenségekről szól, hanem vígjáték. Egy film készítői pedig sosem közlik semmilyen úton egyértelműen, hogy akármilyen szörnyet is készítenek, hanem csak utalnak rá - okoskodnak a Gawker szerkesztői.

Az is lehet, hogy a többen is szeretnék fölfuttatni oldalaik látogatottságát, mind a montauk-monster.com tulajdonosa, a Papers, amely szeretné eladni az oldalt, mind a Splinterheads készítői.

Mindenesetre, akár ők kreálták a szörnyet, akár nem, a Splinterheads készítői sikeres ingyenkampányt csináltak filmjüknek némi gerillamerkating segítségével.

Korábban egy szakértő úgy vélte, a fényképek "ügyes photoshopos munkák". Ezt azonban cáfolni látszott, hogy több szemtanú is jelentkezett. Persze, az is lehet, hogy mindannyian beavatottak voltak, akik valakik kérésére állították, hogy látták a "partra sodort" állatot.

Így a montauki szörnyről, amellyel már a Wikipedia internetes enciklopédiában is külön szócikk foglalkozik, még mindig nem tudni semmi biztosat.