Férgek és patkányok lepték el a kórházakat

Infostart
2008. augusztus 6. 10:50
Ellepték a patkányok, a legyek, a kukacok az angol kórházakat. Még olyan is előfordult, hogy légy repkedett egy "sterilizált" műtőben. Az előző két évben húszezret meghaladó alkalommal riasztották a patkányirtó szakembereket.

Patkányok, csótányok, legyek és férgek lepték el az angliai kórházakat. Az előző két évben húszezer esetben támadták le az egészségügyi intézményeket a hívatlan vendégek. A szakértők attól tartanak, hogy mindez különböző fertőzések felbukkanásához fog vezetni.

A szülészeti osztályon patkányokat találtak, a csótányok az urológián és a gyerekosztályon ütöttek tanyát, a kukacok pedig a papucsokban és a hullaházakban tűntek fe. Egereket és hangyákat mindenhol találtak. Olyan is előfordult, hogy a sterilizált műtőben gyümölcslégy röpködött.

Az intézmények 70 százaléka ötvennél is többször kellett, hogy hívja a patkányirtó szakembereket az elmúlt két évben, 2006 januárja és 2008 márciusa között.

Az adatokat az Információ Szabadsága (Freedom of Information - FI) nevű szervezet hozta nyilvánosságra. A konzervatívok rögtön kapcsolatba léptek mind a 171 kórházzal, ebből 127-en válaszoltak nekik. A fertőtlenítés tovább folyik.