A pitbull után tevét szeretne klónozni - videóval

Infostart
2008. augusztus 5. 18:38
Sikeresen klónozták Bernann McKinney volt szépségkirálynő pitbull terrierjét, Boogert dél-koreai tudósok. A művelet eredménye öt kölyökkutya, amelyekről könnyek közt nyilatkozta a megrendelő, mennyire hasonlítanak Boogerre. A klónozást intéző cég vezetője legközelebb szívesen klónozna tevéket.

Dél-koreai tudósok közölték, sikeresen végrehajtották a világ első kereskedelmi célú kutyaklónozását. Bernann McKinney, a Hollywoodban élő egykori szépségkirálynő ugyanis ötvenezer dollárt fizetett, hogy öt példányban klónozzák szeretett kutyáját, Boogert, a nemrég elpusztult pitbull terriert.

A Szöuli Nemzeti Egyetem számos embriót hozott létre a Booger füléről származó bőrsejtjekből. Az embriókat beültették a kiszemelt anyakutyák méhébe, és három hónap múlva megszülettek a kiskutyák.

A tudósok egyike tagja volt a világ első klónozott kutyájának, Snuppynak, az afgán agárnak a létrehozásánál is.

A klónkölyköket kedden Szöulban mutatták be a nyilvánosságnak egy sajtótájékoztató keretében. A megrendelő könnyek között mondta el, hogy a mennyországban érzi magát, mivel az öt kölyök teljesen olyan, mint az apjuk volt. A Hollywoodban élő egykori szépségkirálynő azt is elmesélte, hogy Booger egyszer megmentette az életét azzal, hogy elüldözött egy kutyát, ami megtámadta őt.

A klónozást intéző vállalat közölte, további megrendeléseket is fogad. Ahogy a jelenleg még nehézkes technológia fejlődni fog, várhatóan az árak is esni kezdenek. Jövőre akár háromszáz kutyát is klónozni tudnak. Az igazgató hozzátette, a következő terve az, hogy tevéket klónoz gazdag közek-keletieknek.