Harry herceg a terroristák célkeresztjében

Infostart
2008. augusztus 3. 16:25
Harry herceg megtámadását tervezte az al-Kaida, így Erzsébet királynő unokájának védelmét a lehető legmagasabb szintre emelték.

A terrorszervezet egyik sejtje által tervezett merényletről a brit titkosszolgálat értesítette a rendőrség különleges, a királyi család és a diplomaták védelméért felelős szervét, ennek hatására pedig Harry herceget már úgy védik, mint a királynőt.

A fenyegetés annyira komoly volt, hogy a négy főből álló, biztonságért felelős csapat ellenőrzi a herceg valamennyi célállomását, és bárhova megy, védik őt.

"Minden elővigyázatossági intézkedést meghoztunk" - mondta a biztonsági szervezet egyik munkatársa.

A fenyegetés miatt Harry herceg nem szándékozik magánéletét átszabni, bár azt javasolták neki és testvérének, Vilmosnak, hogy korlátozzák a szórakozóhelyek látogatását.

Diana hercegnő 23 éves fia korábban afganisztáni bevetésen is részt vett, de szolgálatát biztonsági okból idő előtt félbeszakították. A herceg részt vett gyalogsági hadműveletekben, emellett előretolt hadszíntéri légiirányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen. A brit védelmi minisztérium attól tartott, hogy a herceg és a vele szolgálók a tálib erők kiemelt célpontjává válhatnak, és embervadászat indulhat a hadnagyi rangban szolgáló királynői unoka ellen.