McCain Paris Hiltonhoz, Britney Spearshez hasonlította Obamát - video

InfoRádió / MTI
2008. július 31. 08:03
Paris Hiltonhoz és Britney Spearshez hasonlította legújabb kampányfilmjében John McCain, az amerikai Republikánus Párt valószínű elnökjelöltje várható ellenfelét, a demokrata párti Barack Obamát.

A Celeb címet viselő, 11 szövetségi államban sugározni tervezett tévés kampányhirdetés azt sugallja, Obama alig több egy ismert, de sekélyes médiafiguránál.

A reklámfilmben illinoisi szenátor múlt heti külföldi körútján készült képeket vágtak össze két, elsősorban botrányaikkal a lapok címoldalára kerülő huszonéves hírességről, Britney Spearsről és Paris Hiltonról készült felvételekkel.

Obama válasza nem sokat késett: kampánycsapata készített egy ellenhirdetést, amelyben McCain George Bush amerikai elnökkel együtt látható. A politikai reklám szövege szerint a 71 éves arizonai szenátor "a múlt politikáját" folytatja.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy újra és újra ugyanazt csináljuk, és közben azt várjuk, más eredmény fog kisülni a dologból - jelentette ki a Demokrata Párt várható elnökjelöltje szerdán Missouri államban egy kampányrendezvényen. Igyekezett úgy lefesteni McCaint, mint aki a szerfölött népszerűtlen Bush politikájának folytatására készül. "Senki sem gondolja úgy, hogy Bushnak vagy McCainnek van valódi válasza azokra a gondokra, amelyekkel szembesülünk" - jelentette ki.