A "boszniai mészáros" titkos élete mikulásként: barátnő, vörösbor és guzla

Infostart
2008. július 24. 11:22
Kevesen figyeltek fel Radovan Karadzicra akkor, amikor vörösbort iszogatott egy belgrádi kocsmában - legfeljebb sűrű ősz szakálla és copfba fogott hajával tűnt ki. A hétfőn elfogott háborús bűnös titkos belgrádi életéről egyre több részlet kerül napvilágra.

20 ezer civil halála száradhat Radovan Karadzic lelkén, ám a hétfőn elfogott háborús bűnös az elmúlt évben egy belgrádi kocsmában vígan iszogathatott és dalolgathatott.

A Dr. Dragan Dabics álnéven élő Karadzicot gyakran látták abban a kocsmában, aminek tulajdonosa szerint a felismerhetetlenségig megváltozott egykori szerb vezető először egy évvel ezelőtt tért be.

Nagy feltűnést keltett, de nem azért, mert felismerték, hogy ő az Európa-szerte keresett háborús bűnös, hanem azért, mert hosszú ősz szakállat, és copfba fogott hajat viselt - külseje miatt a kocsma törzsvendégei el is nevezték Mikulásnak.

Hetente háromszor járt az Õrültek házának nevezett helyre, ahol vörösbort iszogatott, és gyakran kezébe vette a szerb hangszert, a guzlát és énekelni kezdett.

A mindig feketébe öltözött Karadzic-nak állítólag barátnője is volt - erről a sajtónak az a Zoran Pavlovics számolt be, akit az alternatív gyógyászatban tevékenykedő ás üzletet indító Karadzic alkalmazott informatikusként.

A férfi elmondta: a negyvenes éveinek elején járó barna hajú nőt Karadzic Milaként mutatta be neki. A nő gyakran segített az álnéven praktizáló Karadzic internetes oldalát szerkeszteni, ám az nem ismert, hogy tudta-e a férfiról, ki is ő valójában.