Zöldruha-tilalom Obama körútján

Infostart
2008. július 23. 09:15
Különleges szabályt hozott a közel-keleti régióba látogatott Barack Obama stábja: Izraelben és Jordániában nem lehettet zöld színű ruhát felvenni.

A Közel-Keletre látogató demokrata párti elnökjelölt stábja egy olyan szabályt ismertetett az újságírókkal, miszerint nem öltözhetnek zöld színű ruhába. A magyarázat pedig az, hogy a zöld szín a terrorista szervezetnek tekintett palesztin Hamász színe.

"A zöld öltözékre vonatkozó tilalom kissé bizarr" - mondta Richard Bulliet, Columbia Egyetem professzora, hozzátéve: a zöld nemcsak a Hamász, de az iszlám színe is, így Obamának sikerült megsértenie az iszlám vallásúakat.

Obama külföldi körútját nem az amerikai külügyminisztérium szervezi, sőt Condoleezza Rice külügyminszter azt tanácsolta az amerikai nagykövetségeknek, hogy kerüljék az elnökjelöltek támogatását külföldi útjaikon.

"Olyan tisztelettudóak akartunk lenni, amennyire csak lehet" - indokolta meg a Jen Psaki, Obama szóvivője a szabályokat, amik között a zöld színre vonatkozó tilalom mellett szerepelt az is, hogy a nők nem viselhetnek körömlakkot és ujjatlan felsőt.