Szabadon praktizált Belgrádban a "bujkáló" Karadzic

Infostart
2008. július 22. 11:42
Alternatív gyógyászattal foglalkozott egy belgrádi klinikán Radovan Karadzic - miközben a szerb hatóságok állítólag majd' 13 éven keresztül azt állították a hágai törvényszéknek, hogy nem tudnak az egyik legkeresettebb délszláv háborús bűnös nyomára jutni.

Radovan Karadzic Dragan Dabic néven élt Belgrádban, ahol egy magánklinikán praktizált, és hosszú fehér szakállt növesztette - közölte egy szerb illetékes.

Rasim Ljajic, a Hágával kapcsolatot tartó szerb miniszter elmondása szerint Kardzic szabadon járkált a fővárosban, nyilvános helyeken is megjelent. Azok azonban, akiktől a lakását bérelte, nem ismerték valódi személyazonosságát.

Karadzicot az ügyvédje szerint pénteken, a szerb elnöki hivatal közleménye szerint hétfőn este tartóztatták le - ez utóbbit erősítette meg Vladimir Vukcevic, a háborús bűnösök ügyében eljáró szerb különleges ügyész is.

Vukcevic sajtóértekezletén egy fényképet is bemutatott, amelyen a bujkálása megkezdése előtt még csak ősz hajú volt boszniai vezető hófehér hajjal, s az arcát eltakaró vastag bajusszal, hosszú szakállal látható.

A hágai Nemzetközi Törvényszék háborús és emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják. A bíró már el is rendelte a kiadatást, ezt azonban Karadzic ügyvédje meg fogja fellebbezni - erre három napja van.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Nándor összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást