Új kollekció a túlsúlyos diákoknak

Infostart
2008. július 21. 21:15
Angliában több is cég is egyre nagyobb méretű ruhákat hoz forgalomba. Az egyik társaság kifejezetten az általános iskolák túlsúlyos tanulói számára dobott piacra egy kollekciót. A legnagyobb elérhető méretek már nagyobbak, mint egy átlagméretű felnőttviselet.

Kiterjesztette eddigi iskolai ruha kínálatát egy brit cég, mivel úgy találta, a diákok egy jelentős részének egyszerűen kicsik az eddig forgalmazott darabjaik. Most már a 18-as méretig forgalmaznak diákruhákat - ami nagyobb méret, mint a felnőttek által viselt ruhák méretének átlaga.

A cég által piacra dobott, 11-15 éves korosztálynak szánt ruhák egynegyede a túlsúlyosok számára készült. Egy 18-as méterű lányviselet mellbősége 105 centiméteres, derékban 85 centiméteres, csípőbősége pedig 110 centiméteres.

Rachele Hayman, a vállalat gyerekviseletekért felelős igazgatója elmondta, hogy rendszeresen látogatják az iskolákat, és úgy találták, a brit fiatalok nagyrésze alapvetően túlsúlyos.

Másik két cég is forgalomba hozott kifejezetten elhízott embereknek - de nem diákoknak - szóló ruhákat, az egyik a blézerekből gyárt nagyobbakat, a másik pedig az alkalmi ruhákból dobott piacra újabb, hatalmas méreteket.