Fekete-fehér ikrek születtek - a csecsemőcsere kizárva - nézze meg őket!

Infostart
2008. július 17. 11:17
Ikrei születtek egy ghánai asszonynak Berlinben. Ez még önmagában nem jelentene különösebb szenzációt, a meglepő azonban az, hogy az egyik baba hófehér, a másik pedig csokoládébarna - az viszont kizárt, hogy a kórházban esetleg elcserélték a csecsemőket.

A Berlin keleti negyedében fekvő Lichtenberg kórházának igazgatója a hír hallatára, a szülészetre gyűlt újságíróknak elmondta, hogy a világtörténelemben eddig alig akad példa egymástól eltérő bőrszínű ikrek születésére.

Hangsúlyozta azt is, hogy Németországban ilyen eset még nem fordult elő.

Megelégedéssel nyilatkozott arról, hogy a fekete bőrű ghánai mama és a két újszülött kifogástalan egészségnek örvend.

Esetleges kétségek kizárására pótvizsgálatot is megejtettek, ami ismét megerősítette, hogy nem lehet szó a csecsemők elcseréléséről és a papa is a ghánai asszony hites férje.

A közelmúltban többször is előfordult, hogy németországi klinikák szülészeti osztályán elcseréltek újszülötteket. A legkirívóbb esetre egy apasági kereset során derült fény, amikor is kiderült, hogy két kismama nem a saját csecsemőjét vitte haza a kórházból, és nevelte egy éven át.

A trauma hatásának tompítására a két család egy időre összeköltözött, hogy a valódi anyák és gyermekük számára ne okozzon törést az ügy.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást