A republikánus elnökjelölt digitális analfabéta

Infostart
2008. július 15. 11:26
John McCain, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje bevallotta, hogy soha nem e-mailezik, és a fontos internetes oldalakat is munkatársai mutatják meg neki. A szenátor még csak tanulja az internetezés rejtelmeit.

Ha novemberben elnöknek választják, a 72 éves John McCain lehet az Egyesült Államok legidősebb vezetője. Valószínűleg a kora a magyarázat arra, hogy Arizona szenátora nem tudja használni az internetet.

Az egykori haditengerészeti pilóta, aki 5 évet töltött háborús fogságban Vietnámban, a New York Timesnak bevallotta: néhány politikai témájú honlapot a munkatársai mutatnak meg neki, és néha olvassa lánya blogját is, de még csak most tanulja a világháló működését.

McCain bevallotta, hogy nem használ BlackBerry készüléket, és nem is e-mailezik, mert nem érzi szükségét. "Olvasok e-maileket, de szóban, mobiltelefonon kommunikálok a barátaimmal és stábom tagjaival" - mondta a republikánus párti politikus, aki hozzátette: tudja, hogy mennyire fontosak a blogok, de nem hiszi, hogy valaha is netnaplót fog vezetni.

Demokrata riválisa Barack Obama azonban kiválóan használja fel az internet előnyeit a kampányában, és gyakran mutatják őt a kamerák, ahogy számítógépén e-maileket küld.

Elemzők szerint McCain vallomása politikailag káros lehet számára, mert azt a benyomást keltheti róla, hogy internet nélkül nem tud megfelelő kapcsolatot kialakítani az emberekkel, és nem láthatja valódi problémáikat.