A földrengés után a vágást is megússza a malac

Infostart
2008. július 4. 08:45
Kegyelmet kapott a májusi földrengést túlélt malac. Az állat 36 napra rekedt az ól romjai alatt, mostantól pedig egy üzletember viseli majd a gondját.

Kitüntették azt a férfit, aki megvette a kínai földrengést túlélő, lesoványodott malacot. A megmentő közölte: nem eszi meg a disznót, hanem élete végéig gondját viseli.

A malac 36 napon át faszénen és esővizen élt a május 12-i földrengés után. Végül egy helyi üzletember, Fan Csian-csüan vette meg az állatot, és el is nevezte Csu Csan-csiangnak, azaz Erős Malacnak.

Hála Fannak, Erős Malac csodálatos küzdelme nem volt hiábavaló - jegyezte meg az eset kapcsán Jason Baker, az Emberek az Állatok Etikus Bánásmódjáért nevű szervezet igazgatója.

Az állat esete mutatja, hogy minden kétség ellenére a disznóknak - beleértve azokat a milliókat, amelyeket levágnak - is ugyanúgy küzdenek a túlélésért, mint az emberek - tette hozzá Jason Baker. Az igazgató reméli, aki elolvassa ezt a történetet, indíttatást érez majd, hogy tegyen valamit a disznókért - ahelyett, hogy megenné őket.