Medvegyev-Sólyom találkozó a finnugor kongresszuson

InfoRádió / MTI
2008. június 28. 11:15
A gazdasági kapcsolatok élénküléséről beszélt az orosz és a magyar államfő a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban tartott kétoldalú találkozón. Dmitrij Medvegyev és Sólyom László nem sokkal a finnugor népek V. világkongresszusa előtt tárgyalt egymással.

Az orosz elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években egyre nagyobb mértékben növekszik a két ország közötti áruforgalom. A sárospataki könyvek visszaadását említve példaként kiemelte, hogy humán területen is fejlődnek a kapcsolatok.

Sólyom László az orosz elnök egyik közelmúltbeli beszédét nevezte figyelemre méltónak, amelyben Dmitrij Medvegyev a jogállamiság megerősítéséről és a környezetvédelmi célok fontosságáról beszélt.

A Finnugor Népek V. Világkongresszusán Észtország, Finnország, Magyarország és a vendéglátó Oroszország köztársasági elnökei csúcstalálkozót tartanak. Sólyom László magyar, Toomas Hendrik Ilves észt, Tarja Halonen finn és Dmitrij Medvegyev orosz államfő a közös egyeztetések mellett kétoldalú megbeszéléseken is részt vesz.