Obama segít Clinton kampányadósságának törlesztésében

InfoRádió / MTI
2008. június 27. 06:13
Segítséget nyújt egykori riválisának Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt leendő elnökjelöltje abban, hogy Hillary Clinton törleszteni tudja az előválasztási kampány során felgyülemlett több mint 20 millió dolláros adósságát.

Obama a Clinton kampányát támogató adományozókkal tartott csütörtöki találkozóján 2300 dolláros csekket töltött ki az egykori first lady számára - az amerikai szövetségi törvények értelmében ennél nagyobb összegű adományt nem adhat - és ugyanerre kérte saját támogatóit is - közölték demokrata párti tisztségviselők a zárt ajtók mögött tartott megbeszélés után.

Clinton támogatóiban mindeddig csalódást keltett, hogy Obama nem nyújtott nagyobb segítséget egykori riválisának az adósság törlesztéséhez, jóllehet az afro-amerikai szenátor arra számít, hogy Clinton hívei az ő elnökválasztási kampányát is adományokkal segítik majd.

A nyilvánosság kizárásával tartott találkozón Clinton is megjelent. A két politikus heves küzdelmet folytatott egymással a Demokrata Párt elnökjelöltségéért az előválasztások során, most azonban a párton belüli egységet szeretnék hangsúlyozni.

Ennek jegyében pénteken a New Hampshire szövetségi állambeli Unityben (stílusosan az Egység nevű városban) az előválasztások óta először együtt lépnek a nyilvánosság elé.