Las Vegas-i hangulatú autós esküvő Svédországban

Infostart
2008. június 27. 21:15
Egy autós összejövetelen, Elvis dalokat énekelve mondhatják ki a boldogító igent az ifjú szerelmesek Svédországban. Az párokat tíz lelkész adja össze.

Egy autós találkozón fog esküvőket celebrálni az evangélikus Svéd Egyház. A szertartások keretében 36 pár fogad majd örök hűséget egymásnak az autókedvelők összejövetelén, Vasterasban - mondta el az ötletet fölvető lelkész, Jerker Asterlund.

Az esküvők egyre jobban elüzletiesednek, és mi ezt nem nézzük jó szemmel - mondta Asterlund. Egyszerűbbé és életközelibbé szeretnénk tenni a dolgokat. A tiszteletes elmondta: nem szórakozásnak szánják az autós esküvőt, de ez jó alkalom az egyháznak, hogy megmutassa: nem csupán a bajban áll hívei oldalán, de együtt tud velük ünnepelni is.

Összesen tíz pap fogja esketni a párokat, az autós találkozó legfontosabb eseményének, az ötvenes és hatvanas években gyártott járgányok felvonulása alatt. Eközben a gospelkórus Elvis-dalokat fog énekelni.

Adunk némi Las Vegas-i ízt is a dolognak - mondja Asterlund. Ráadásul egy messziről kivehető, nagy, vörös neonfelirat fogja hirdetni: "Házasodj meg!" Szóval, mindenki tudni fogja, hol kell lefordulni - nyilatkozta a szervező lelkész.