Dühös kislányok tiltakoznak a magas benzinárak ellen

Infostart
2008. június 27. 05:45
Transzparensekkel vonult az utcára két kislány az Egyesül Államokbeli Salt Lake Cityben, hogy így tiltakozzanak a magas üzemanyagárak ellen. A kis protestálóknál akkor telt be a pohár, amikor a drága benzin miatt ki kellett kapcsolni otthon a kábeltévét, így lemaradtak kedvenc műsoraikról.

Elege van a magas üzemanyagárakból a hétéves Pyper Vance-nek és nővérének, a kilencéves Sadie-nak. Ugyan sok évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy a testvérek a volán mögé ülhessenek, a négy dolláros gallononkénti ár, amit elkérnek a benzinért, már nekik is sok (egy gallon 3,7 liter).

Hogy a család ki tudja fizetni az üzemanyagot, kikapcsolták a kábeltévét - megfosztva ezzel a nővéreket kedvenc rajzfilmjeiktől és műsoraiktól.

Túl magasak az üzemanyagárak - mondta Sadie, hozzátéve: eldöntötte, hogy tiltakozik. Így a lányok transzparensekkel kezükben, jelszavakat skandálva vonultak végig Utah állam fővárosának, Salt Lake Citynek a belvárosában. "A mamám az összes pénzét benzinre költi!" - hirdette az egyik tiltakozó szöveg.

Ez nagyszerű! - mondta Hamid Tayeb, aki épp ebédszünetéről tért vissza a munkába, amikor találkozott a protestáló lányokkal. Azonban úgy vélte: szégyen, hogy a nővérek mutatnak példát a felnőtteknek.