"Egy terrortámadás segítené McCain kampányát"

Infostart
2008. június 25. 06:00
Egy, az Egyesült Államok elleni terrortámadás segítené John McCain republikánus elnökjelölt kampányát - jelentette ki a szenátor egyik tanácsadója, aki azóta már bocsánatot kért mondataiért. McCain riválisa, Barack Obama és szóvivője elítélte a kijelentést, majd maga a vietnami veterán is úgy nyilatkozott: nem tudja elképzelni, miként mondhatott ilyet Charlie Black.

A republikánusok elnökjelöltje, John McCain elhatárolódott attól a tanácsadójától, aki szerint egy terrortámadás segítené az ő kampányát.

Charlie Black később megbánta a Forbes magazinnak tett kijelentését, amihez akkor hozzáfűzte: Benazir Bhutto egykori pakisztáni miniszterelnök szerencsétlen gyilkossága ugyancsak hasznára vált McCainnek. McCain demokrata riválisa, Barack Obama elítélte Charlie Black kijelentéseit.

McCain úgy nyilatkozott: el sem tudja képzelni, hogy mondhatott ilyet tanácsadója. Hozzátette: 2001. szeptember 11. óta azon munkálkodik, hogy megvédje hazáját egy újabb terrortámadástól. Charlie Black mélyen megbánta megjegyzését, és azt mondta: tudja, hogy McCainnek mindennél fontosabb az ország biztonsága.

Obama szóvivője, Bill Burton viszont úgy vélekedett: már az szégyen, hogy McCain egyik fő tanácsadójának szájából hangzottak el ezek a mondatok. Ez az a politika, amire nincs szüksége az Amerikai Egyesült Államoknak - mondta.

Mindeközben visszatér a színre Hillary Clinton, Obama volt vetélytársa is, mivel a két demokrata politikus pénteken együtt kampányol New Hampshire-ben, Unity városában, ahol a januári előválasztáson mindketten 107 voksot kaptak. Június 7-e, Clinton kampányának vége óta ez lesz az első alkalom, amikor az egykori first lady újra feltűnik a kampányban.