A leleményes drogcsempészek már szőnyeget is szőnek

Infostart
2008. június 25. 21:45
Új módszerrel csempészik Kínába a kábítószert a kereskedők: Afganisztánból és Pakisztánból importált szőnyegekbe szövik bele a drogot - állítja a kínai állami média.

Az Afganisztánnal határos kínai Hszincsiang tartomány vámhivatalnokai az elmúlt néhány hónapban közel 50 kilogramm heroint foglaltak le - szőnyegbe szőve.

A drogüzérek új technikája hatékonynak tűnik: 1-2 milliméter átmérőjű műanyag csőbe fecskendezik a heroint, majd befedik azokat színes, természetes vagy szintetikus rosttal, hogy úgy nézzen ki, mint az igazi fonál. Végül pedig a valódi fonállal együtt összeszövik a szőnyegben.

Ez az új módszer nehezebbé teszi a kínai vámosok dolgát, akiknek eszközei többnyire nem alkalmasak arra, hogy kimutassák a szőnyegbe rejtett kábítószert.

A Kínába az utóbbi időben eltérő útvonalon érkeznek a kábítószerek: eddig főleg Délkelet-Ázsiából, ma már viszont inkább Afganisztánból és Pakisztánból kerül az országba a drog.

Kínából aztán a heroint és a kokaint Ausztráliába és Európába, az extasyt pedig főleg Dél-Koreába és Japánba csempészik tovább.