Új európai biztosokat hallgatott meg az Európai Parlament

InfoRádió / MTI
2008. június 16. 23:05
Az Európai Parlament illetékes bizottságai hétfőn este Strasbourgban meghallgatták Jacques Barrot igazságügyi és Antonio Tajani közlekedési biztosjelöltet. Az Európai Bizottság francia tagja egyebek között a megkülönböztetés minden formáját tiltó jogszabály előkészítését jelentette be, míg a brüsszeli bizottságba az EP-ből átülő Tajani a kiemelt uniós közlekedési programok folytatásának garantálására tett ígéretet.

Meghallgatták az Európai Parlament illetékes bizottságai hétfőn este Strasbourgban Jacques Barrot igazságügyi és Antonio Tajani közlekedési biztosjelöltet.

Az Európai Bizottság - valójában csak tárcát váltó - francia tagja egyebek között a megkülönböztetés minden formáját tiltó jogszabály előkészítését jelentette be, míg a brüsszeli bizottságba az EP-ből átülő Tajani a nagyszabású uniós közlekedési programok folytatásának garantálására tett ígéretet.

A parlament várhatóan még a héten szavazáson hagyja jóvá a két biztos megbízatását, kiegészítve ezzel a jövő ősszel leköszönő brüsszeli "uniós kormányt".