Már a 11 éveseknek is óvszert osztanak

Infostart
2008. június 16. 20:20
A jövőben nőgyógyászati klinika és szexuális felvilágosító nyílik a brit középiskolákban, hogy így vegyék elejét a tájékozatlan fiatalok korai gyermekvállalásának.

Nagy-Britanniában egyre több tini válik anyává idő előtt. Ennek oka nem az érettségükben, sokkal inkább éretlenségükben keresendő: a legtöbben úgy élnek szexuális életet, hogy nincsenek tisztában a következményekkel, vagy azzal, hogyan védekezhetnének a nem várt terhesség ellen.

A probléma olyan szintű, hogy a kormány is megoldást keres rá. Most egy középiskola döntött úgy: létrehoz egy olyan egészségügyi ellátó helyet, ahol - a szülők helyett - megadják a szükséges felvilágosítást a fiataloknak, vagy segítenek a bajbajutottakon.

A klinikákon már a 11 éves gyermekeknek is óvszert fognak osztani, vagy fogamzásgátló tablettával látják el őket, emellett terhességi tesztet is kapnak, ha kell, és megvizsgálják, nem kaptak-e el valamilyen szexuális úton terjedő betegséget.

Az iskolákhoz kapcsolódó egészségügy ellátók sarokpontjai a kormány programjának, amellyel csökkenteni akarja a tinédzserkori terhességek számát.