Terrorista családi üdvözlés? - Újabb botrány Obama körül

Infostart
2008. június 13. 09:45
Megszakították és levették a műsorról az amerikai Fox News televízió egyik műsorát, mert annak vezetője azzal vádolta meg a demokrata elnökjelöltet, Barack Obamát és feleségét, hogy terroristákhoz hasonlóan üdvözölték egymást az egyik kampányrendezvényen.

A Fox egyik veterán műsorvezetője, E. D. Hill a Barack Obama múlt heti győzelmi beszédét megelőző mozdulatot kommentálta, amikor a szenátor és felesége, Michelle az öklüket összeérintve üdvözölte egymást.

Az America's Pulse show házigazdája ezt így kommentálta: "Öklök összekoccintása? Ütés? Terrorista ökölösszeverés? A mindenki által látott gesztust különbözőképpen lehet magyarázni. Nemsokára mutatunk néhány érdekes példát a testbeszédre, és megfejtjük azok igazi jelentését" - ígérte Hill, de erre már nem került sor, mert a reklám után nem folytatódott az adás.

Ez a gesztus egyébként széles körben elterjedt az afroamerikaiak körében, és megfigyelők megjegyzik, hogy George Bush elnök egyszer így köszöntötte Anna Kurnyikova orosz teniszezőnőt.

Egy jobboldali honlap (www.humanevents.com) azonban nem hagyta annyiban a dolgot, azt írta, hogy a libanoni síita terrorszervezet, a Hezbollah tagjai üdvözlik egymást hasonló módon. Hill műsorának sugárzását megszüntették - bár hivatalosan nem ez az eset volt a lépés oka -, ő maga azonban a csatornánál maradhatott.

Barack Obamának azóta kell küzdenie a sokszor nemtelen támadásokkal szemben, amióta esélyessé vált az elnökválasztási folyamatban. Honlapot is indított a rágalmak cáfolatára (www.fightthesmears.com), amelyen egyebek mellett az olvasható, hogy a szenátor nem muzulmán, hanem keresztény, és ennek megfelelően nem a Koránra, hanem a Bibliára tette le esküjét.