Rendőrségi hibák az elrabolt lány ügyében

InfoRádió / MTI
2008. június 12. 09:59
Natascha Kampusch ügyében nem járt el kellő gondossággal az osztrák rendőrség, és több olyan szálat is elvarratlanul hagyott, amelyet követve talán hamarabb a kislány elrablójának a nyomára juthatott volna. Elrablója nyolc és fél éven át tartotta bezárva a lányt egy föld alatti helyiségben Bécs közelében.

Nem járt el kellő gondossággal az osztrák rendőrség Natascha Kampusch ügyében, és több olyan szálat is elvarratlanul hagyott, amelyet követve talán hamarabb a kislány elrablójának a nyomára juthatott volna - állapította meg az a különbizottság, amelyet Günther Platter belügyminiszter kért fel a nyomozás során elkövetett hibák feltárására.

A csütörtöki osztrák lapokban részletesen ismertetett zárójelentésében a testület ugyanakkor nem talált bizonyítékot arra, hogy a belügyminisztériumban politikai okokból megpróbálták volna eltussolni a mulasztásokat.

Az akkor még csak tízéves Natascha 1998-ban tűnt el. Elrablója nyolc és fél éven át tartotta bezárva egy föld alatti helyiségben Bécs közelében.