Halálra késelték a fegyveres gyilkosságok elleni kampány vezéralakját

Infostart
2008. június 2. 20:00
Egy brit anyát, aki a fegyverrel és késsel elkövetett bűntettek ellen kampányolt Nagy-Britannia-szerte, holtan találták saját otthonában, ahol halálra késelték.

Pat Regant, az Anyák az Erőszak Ellen nevű angol szervezet vezéralakját és kampányarcát holtan találták Leedshez közeli lakásában vasárnap este.

Az 53 éves nő a fegyverrel és késsel elkövetett erőszakos bűntettek elleni kampány nemzeti alakjának számított. Akkor indított harcot az ügy érdekében, amikor 2002 decemberében 26 éves Danny fiát lelőtték.

A rendőrség beszámolója szerint egy 19 éves fiút vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy köze lehetett a nő meggyilkolásához. A letartóztatott fiú állítólag a nő unokája. A boncolás fogja pontosan kiderteni, mi okozta az anya halálát, de annyit már tudni lehet: késszúrásokkal végzett vele a brutális gyilkos.

A nő tavaly a miniszterelnöki hivatalban, a londoni Downing Street 10-ben is felszólalt a késeléses és fegyveres gyilkosságok terjedése ellen, 2006-ben pedig, egy gyilkossági eset után azt mondta: Meg kell ezt állítani. Mennyi fiatal fog még meghalni, mielőtt valamit tennének?

Angliában az utóbbi időben drámaian megugrott a tizenévesek ellen elkövetett késeléses bűncselekmények száma, aminek visszaszorítására a brit kormányzat kampányt indított. Az év eleje óta 15 tinédzsert gyilkoltak meg csak Londonban, és félő, hogy számuk az év végére eléri vagy meg is haladja a lelőtt vagy halálra szúrt fiatalok tavalyi rekord számát, a 26-ot.