Véres rokon: hat családtagját végezte ki a "szerb Rambo"

Infostart
2008. május 30. 11:01
Egy Horvátországból visszatért férfi néhány perc alatt hat embert ölt meg Bosznia nyugati részén. Az áldozatok közeli rokonai voltak. Rendőrségi információk és az áldozatok nevei alapján egy szerb családi leszámolásról van szó. A gyilkos pszichiátriai kezelés alatt állt Horvátországban, mert súlyosan megviselte a délszláv háború.

Egy Horvátországból hazaköltöző 45 éves szerb férfi néhány perc alatt hat embert ölt meg Bosznia nyugati részén. Rendőrségi információk, és az áldozatok nevei alapján egy szerb családi leszámolásról van szó.

A szülőfalujába visszaköltöző férfi a délszláv testvérháború idején települt át Horvátországba. Vitába keveredett rokonságával, és a nézeteltérés tragikusan végződött. Közeli rokonának házában, illetve annak szomszédságában három személyt lőtt le, majd a ház előtt parkoló busz három utasával végzett, valamint életveszélyesen megsebesítette a sofőrt.

A hat áldozat közül öt közeli rokona volt, egyedül a buszsofőrrel nem volt vérségi kapcsolatban. A szörnyű tett elkövetéséhez mindössze 15 lövedéket használt.

Zágrábi értesülések szerint a gyilkos már többször állt pszichiátriai kezelés alatt Horvátországban; a délszláv háború utóhatásáról lehet szó. A hatszoros gyilkosság után a férfi a közelben parkoló gépkocsikra kezdett lövöldözni, ám a rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett és őrizetbe vette.

Hanganyag: Nagy Nándor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást