"Gyurcsány és Orbán szilárd közösségben uralja az országot"

InfoRádió / MTI
2008. május 24. 12:49
Megosztott Magyarország címmel közölt első oldalas szerkesztőségi kommentárt a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A konzervatív napilap magyar származású szemleírója szerint Európa egyik legkülönösebb politikai rendszere működik Magyarországon.

Georg Paul Hefty azt írta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, az ellenzék vezetője szilárd közösségben uralja az országot, noha halálos ellenségnek számítanak; a Fidesz elnökének újra és újra sikerül meghiúsítani azt, amit a kormányfő elkezd.

Az újságíró úgy véli: a kisebbségi szocialista kormány saját túlélésének biztosításán túl semmit nem tud majd keresztülvinni.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szemleírója úgy fogalmaz: a magyarok megérdemelnék, hogy váltás történjen a két nagy politikai erő élén, hiszen - mint írta - Gyurcsány Ferenc becsapta választóit, Orbán Viktor pedig népszerűsége érdekében túl sokat kockáztat; a visszaállamosítási jelszavakkal elbizonytalanítja a külföldi beruházókat, az emberekben pedig teljesíthetetlen reményeket kelt.

Georg Paul Hefty emlékeztetett arra, hogy az ingatag politikai helyzet mellett az ország magas inflációval és növekvő adósságokkal küzd.