Egy becsapott angol házaspár segített Obamán

Infostart
2008. május 22. 20:20
Barack Obama, a Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa és kampámycsapata nem várt forrásból nemrég 400 dolláros, vagyis mintegy 65 ezer forintos támogatást kapott: egy angol pár hitelkártyáját lopták el, és erről emelték le az összeget.

Tania Parker hitelkártyáját már egy évvel ezelőtt ellopták, és bankja le is tiltotta. Április 29-én azonban étesítést kapott a pénzintézettől, hogy 400 dollárnyi, vagyis mintegy 65 ezer forintnyi összeg került leemelésre a számláról, ami így kiürült.

Obama Amerikáért - ez állt a banki kimutatványon a tranzakció mellett.

Amikor ellopják valakinek a bankkártyáját, azt hiszi, hogy menő farmereket és ékszert vesznek rajta a tolvajok, nem pedig azt, hogy külföldi politikusok pénztárcáját töltik fel vele - mondta a meglepett nő, aki ráadásul nem is Obamának, hanem Hillary Clintonnak drukkol.

A kétgyerekes anyuka párja elmondta: a banknak fogalma sincs arról, hogyan sikerülhetett a csalóknak a trükkös adományozás. Azért is tanácstalanok, mert a kártyát már egy évvel ezelőtt ellopták a nőtől egy kínai étteremben, és le is tiltatták azt.

A bank visszautalta a pénzt a a harmadik gyereküket váró párnak. Szerintük az ő esetük az egyik legfurcsább a bankkártyás csalások közül, mert a tolvaj nem magára költötte a pénzt, hanem a politikára.