Putyin felesége Cherie Blair előtt vetkőzött

Infostart
2008. május 14. 21:00
Vlagyimir Putyinnal vaddisznóra vadászott, a korábbi orosz elnök feleségével vásárolgatott, George Bush-nál vígjátékot nézett Cherie Blair, a volt brit miniszterelnök felesége - derül ki abból az új könyvből, ami kendőzetlenül tárja a nyilvánosság elé Tony Blair elnökségének részleteit.

A magam nevében szólva című könyvből kiderül, hogy Silvio Berlusconi második miniszterelnöksége alatt többször is próbálta meghívni a brit kormányfőt és feleségét, de Blairék rendre elutasították az invitálást. Aztán egyszer Tony úgy érezte, hogy a kapcsolatot fel kell használni arra, hogy London megkapja a három olasz NOB-tag támogatását a 2012-es olimpiáért folyó versenyben, ezért úgy döntöttek, hogy egy éjszakát Szardínián töltenek Berlusconi meghívására 2004 augusztusában.

Egy jachtra szállították a házaspárt, ahol - Cherie Blair leírása szerint - a kalózként kinéző Silvio Berlusconi fogadta őket. Az olasz politikus ugyanis tarka selyemkendőt viselt a fejére kötve.

Az orosz elnök is szívélyesen fogadta Tony Blairt, és 2002-ben vaddisznó-vadászatra is elhívta a brit kormányfőt és feleségét. "Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban mindig az volt az érzésem, hogy az egykori KGB-főnök továbbra is jelen van."

"Amikor a vacsorával végeztünk, Putyin felállt, és azt mondta: most pedig el akarlak vinni titeket vaddisznó-vadászatra. Este fél tizenegy körül lehetett. Kétségbeesés ült ki az arcomra. A vacsorához öltöztem, magas sarkú cipőt és estélyit viseltem. Kint fagypont alatti hőmérséklet volt. Tony adott egy kabátot, és azt mondta nekem: vedd fel ezt kislány, és fejezd be a panaszkodást. Putyin felesége, Ludmilla rám nézett, ő sem repesett a boldogságtól. Kint korom sötét volt. Nem tudtam semmit tenni az ellen, hogy a cipőm kopogjon a betonjárdán, miközben mindenki más lopakodott. Dermesztő volt" - írja Cherie Blair.

Putyin vezetésével egy remek búvóhelyet találtak, ahonnan ráláttak a vaddisznókra, és az akkori orosz elnök egy sötétben látó puskával állt készenlétben. A vadászat során csak egy vaddisznót ejtettek el.

Másnap piknikezni vitte a brit kormányfőt és feleségét az orosz házigazda. Cherie Blir szerint olyan hideg volt, hogy le kellett vennie kesztyűjét, hogy el tudja vágni a húst. Amikor viszont ezt megtette, a hideg miatt nem tudta azt mondani, hogy élvezi a kirándulást - tette hozzá.Az orosz elnök és felesége először 2003-ban utazott Nagy-Britanniába. Az Operába foglaltak számukra páholyt, azonban kiderült, hogy Ludmilla Putyin igazából vásárolni szeretne. Amikor elvitte az egyik elegáns butikba, Putyin felesége új erőre kapott. "Nem sokkal a megérkezésünk után ott állt alsóneműben a próbafülkében" - írja könyvében Cherie Blair.

Rendelkezésére bocsátotta a hitelkártyáját, és másnap egy óriási csomag érkezett az üzletből az orosz elnök feleségének.

Cherie Blair szerint Vlagyimir Putyin meglehetősen férfisoviniszta nézeteket vallott. Két alapszabálya volt: egy nőnek mindent el kell végeznie otthon, illetve sohasem szabad dicsérni egy nőt, mert csak elkényezteti.

A könyvből kiderül, hogy George Bush a brit kormányfő és felesége meghívásakor a korai vacsora után azt javasolta, hogy együtt nézzék meg DVD-ről Robert de Niro Apádra ütök című filmjét.

Felesége mellett Tony Blair is hamarosan kiadja emlékiratait, és ezekért összesen több mint ötmillió fontot kapnak.