Kínába érkezett a baptista mentőcsapat vezetője

Infostart
2008. május 14. 12:36
Bangkokból a földrengés sújtotta kínai tartományba utazott a magyar Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának vezetője. Pavelcze László az InfoRádióban elmondta: csapata Bangkokban várja, hogy utána utazhasson, és segítsen a mentésben.

Pavelcze László a szeretetszolgálat képviselőjeként felajánlásokat tesz a szecsuani tartomány székhelyén. Ha a hivatalos szervek elfogadják a segítséget, akkor mind Magyarországról el tud indulni egy tízfős mentőcsapat négy keresőkutyával és teljes felszereléssel, mind Bangkokból utazni tud a teljes mentőcsapat, amely eredetileg a trópusi ciklon sújtotta Mianmarba készült, de már egy hete nem kap beutazóvízumot.

A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi mentőcsapata az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkező szakemberekkel kiegészülve összesen negyven embert tud azonnal mozgósítani a kínai segítségnyújtáshoz.

Hangsúlyozta, hogy mentőcsapat csak hivatalos kínai felkérésre és engedéllyel utazhat az ázsiai országba.

Kínában a legutóbbi hivatalos adatok szerint csaknem 12 ezer halottja van a Richter-skála szerint 7,9 erősségű, hétfői földrengésnek; külföldi nincs az áldozatok között.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást