Ahmedinedzsád: a közel-keleti országok el fogják pusztítani Izraelt

InfoRádió / MTI
2008. május 14. 14:35
Izrael "haldoklik", és a közel-keleti országok - mihelyt alkalmuk adódik rá - el fogják pusztítani - jelentette ki egy szerdai beszédében Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

"A cionista rezsim haldoklik. Azt képzelik, hogy az ünnepségekkel megmenthetik Izraelt a haláltól" - mondta Ahmadinezsád az észak-iráni Gorgánban tartott beszédében, amelyet az állami televízió is közvetített. "A közel-keleti országok gyűlölik ezt a bűnös műrezsimet, és amint a legkisebb lehetőségük adódik rá, el fogják pusztítani" - tette hozzá.

George Bush amerikai elnök szerdán érkezett Izraelbe, hogy részt vegyen az államalapítás 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken, és lendületet adjon az izraeli-palesztin béketárgyalásoknak.

Irán mai vezetői hírhedtek éles Izrael-ellenes kirohanásaikról. Ahmadinezsád 2005-ben nagy nemzetközi felháborodást váltott ki azzal, hogy kijelentette: a zsidó államot "le kell törölni a térképről". Legutóbb áprilisban egy magas rangú iráni katonai parancsnok azt mondta, hogy a perzsa állam megsemmisítő csapással reagálna egy esetleges izraeli támadásra.