Pikáns hálószobatitkokról ír a volt brit first lady

Infostart
2008. május 13. 06:00
Cherie Blairt, a volt brit kormányfő feleségét mélyen lesújtotta az, hogy 2000-ben férje szinte azonnal bejelentette a nyilvánosság előtt, hogy elvetélt. Az ügyvédnő szerint Blair politikai okok miatt gázolt a lelkébe. Azt is bevallotta, hogy 1999-ben egy királynői látogatáskor fogant Leo kisfia, mert otthon hagyta fogamzásgátló felszerelését.

A magam nevében szólva - ez Cherie Blair legújabb, hétfőn megjelenő könyvének címe, amiben kendőzetlenül tárja a nyilvánosság elé házasságának néhány pikáns részletét. Többek között azt, hogy teljesen le volt sújtva amikor férje, az akkor még a brit miniszterelnöki posztot elfoglaló Tony Blair mennyire érzéketlenül reagált arra a híre, hogy elvetélt.

Cherie Blair 2002-ben 47 évesen esett teherbe, amikor azonban néhány hét múlva elment második ultrahangvizsgálatára, az orvos közölte vele, hogy a babának nincs szívhangja. Az elvetélés hírével rögtön felhívta férjét, aki viszont Alastair Campbellel, a kommunikációs főnökével akart beszélni arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e a hírt. A nő ezt nem akarta, de néhány perc múlva már Blair és Campbell volt a vonalban, hogy közöljék: azonnal sajtóközleményt kell kiadni a vetélésről.

Nem hittem el. Ott feküdtem, véreztem, és ők arról beszéltek, hogyan fogalmazzák meg a sajtónak. Leraktam a kagylót, és csak a plafont bámultam, ahogy a fájdalom egyre inkább magával ragadt - írja könyvében az asszony.

Cherie Blair szerint a sajtó gyors értesítése politikai célokat szolgált. A házaspár ugyanis Franciaországba készült nyaralni, ám kiruccanásukat a vetélés miatt le kellett mondani. A kormányfő viszont meg akarta előzni azokat a spekulációkat, hogy az iraki háború esetleges elindítása miatt halasztják el az utat - véli a volt brit first lady.

Otthon hagyta a fogamzásgátló felszerelését

Cherie Blair könyvében azt is bevallotta: legkisebb gyermeke, Leo 1999 szeptemberében fogant, amikor a miniszterelnöki házaspár az uralkodónál tett látogatást a balmorali királyi kastélyban. A sikeres ügyvédnő szerint nagyon hideg volt a szobában.

Amikor megmondta férjének, hogy terhes, Tony Blair csak annyit mondott: Ó istenem. El kell mondanunk Alastairnek.

A kis Leo, a Blair-házaspár negyedik gyermeke 2000. május 20-án született meg.