Tovább dagad a korrupciós botrány

Infostart
2008. április 30. 15:55
Tovább dagad Németországban a Siemens-botrány, miközben a pénzügyi köröket a konszern nyereségének váratlan visszaesése foglalkoztatja.

A világ egyik legtekintélyesebb ipari és elektronikai konszernjénél végzett belső vizsgálatok megállapították, hogy a cég szinte minden ágazatánál bevett módszer volt a csúszópénzek fizetése. A Siemens felügyelőbizottsága most bejelentette, hogy kártérítési per megindítását fontolgatja a cég korábbi vezetőivel szemben, mert őket is közvetett felelősség terheli a törvénytelenségekért.

A belső vizsgálat kimutatása szerint a Siemenst eddig több mint másfél milliárd euró veszteség érte a korrupció következtében.

Ezzel egy időben a nyereség terén is komoly csapás érte a céget, mert, mint azt a vállalat elnöke, Peter Löscher elmondta, az elmúlt negyedév során a várt nyereség kétharmaddal esett vissza és alig haladta meg a 412 millió eurót, holott elemzők még a pénzügyi botrány burjánzása ellenére is legalább egy milliárdos haszonnal számoltak az év első három hónapjára.

Kiváltképpen az erőmű építések és a vasúti szerelvények gyártása terén tapasztalható az erős visszaesés a Siemensnél. Peter Löscher mégis óvatos derűlátással nyilatkozott az egész évi kilátásokról, mert a forgalmat már eddig is két százalékkal sikerült növelni és a megrendelések terén is 15 százalékos többlet mutatkozott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást