Frontális támadást indított McCain Obama ellen

InfoRádió / MTI
2008. április 26. 13:25
A Hamász radikális palesztin szervezet kedvenc jelöltjének nevezte a demokrata elnökjelöltségre pályázó Barack Obamát John McCain, a republikánus elnökjelöltség várományosa egy internetes fórumon.

"Teljesen világos, hogy a Hamász kit látna szívesen az Egyesült Államok következő elnökeként. Fontos, hogy az emberek megértsék: én a Hamász legrosszabb rémálma lennék. (...) Amennyiben a Hamász Obama szenátort támogatja, a választók ennek megfelelően hozhatják meg döntésüket" - idézte McCain pénteki szavait a The Weekly Standard című amerikai hetilap internetes kiadása.

Barack Obama korábban többször leszögezte, hogy terrorista szervezetnek tartja a Hamászt, és helytelenítette, hogy Jimmy Carter volt amerikai elnök találkozott a radikális palesztin szervezet elnökével.

Az illinois-i szenátor azt mondta: elnökké választása esetén nyitott lenne a tárgyalásokra Iránnal, Észak-Koreával és a kubai vezetéssel, ám a Hamásszal nem folytatna megbeszéléseket. Sőt, nemrég hangsúlyozta, hogy elnökként együttműködne Izraellel a Hamászhoz hasonló terrorista csoportok elszigetelése érdekében, és támogatná a zsidó állam jogát az önvédelemhez.

Barack Obama szóvivője felszólította John McCaint, hogy tartsa magát korábbi ígéretéhez, és tiszteletteljes kampányt folytasson.