Összefogással küzdhetők le a ritka betegségek

Infostart
2008. április 23. 11:42
Az Európai Unió országainak közösen kellene felvenni a harcot a ritka betegségek ellen - mondta az InfoRádióban az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke. A közösség egészségpolitikusai és szakemberei Milánóban, egy konferencián vitatták meg azokat a problémákat, amelyekkel a tagállamoknak közösen kell megküzdeniük.

A globális kihívások egyre inkább elkerülhetetlenné teszik az uniós országok egészségügyi rendszereinek összehangolását" - fogalmazott az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke egy milánói konferencián.

A fertőző betegségek ellen már közösen küzdenek az Európai Unió tagállamai. Az együttműködés azonban az egészségügy terén szorosabbá válhat a jövőben - mondta az InfoRádióban Kökény Mihály, aki szerint a ritkán előforduló betegségek elleni harcot sem célszerű egyenként megvívniuk a tagországoknak.

A politikus szerint indokolt lenne számos közösségi szabályt is alkotni a betegellátásról, jelenleg ilyenek csupán a gyógyszerbiztonság érdekében születtek.

A Milánóban rendezett konferencián az idősödő európai társadalom egészségügyi ellátásáról, az uniós országok biztosítási rendszereiről, a munkaerő szabad áramlásával együtt járó egészségügyi kihívásokról volt szó.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást