"Ez nem a PlayStation; ez a valóság"

Infostart
2008. április 13. 09:59
Nagy-Britanniában egyre többen rettegnek a furcsa, sokaknak ijesztő külsejű tinédzserektől. Tény, hogy az utóbbi időben számos erőszakos cselekmény és gyilkosság írható a fiatalok számlájára. Egy özvegy, akinek férjét szintén tinédzserek verték halálra, úgy véli: a korosztály morális válsággal küzd.

A probléma jelentőségét mutatja, hogy néhány héttel ezelőtt az egyik legjelentősebb magazin, a Time a címlapján foglalkozott a problémával. A lap borítóján a brit zászlón kapucnis, morcos külsejű fiatalok arca volt látható.

Nemrég megszólalt az egyik áldozat özvegye. A 47 éves Garry Newlove-ot bandába verődött tinédzserek verték halálra, az egyik elkövető mindössze 11 éves volt.

Felesége szerint ezek a fiatalok úgy tekintenek az erőszakra, mint ha egy videojátékkal játszanának. "Csakhogy ez nem a PlayStation. Ez a valóság" - fakadt ki Helen Newlove, hozzátéve: az ilyen szituációkból az elhunytak nem kelnek fel másnap.

Az asszony egy, a családok jelentőségéről szóló konferencián szólalt fel. Szerinte egyaránt szükség van a büntetések szigorítására és a közösségi értékek erősítésére. Hozzátette: mindehhez egy erős rendőrségnek kell társulnia.