Amire 68 éve nem volt példa: magyar mozdony haladhat át Románián

Infostart
2008. április 13. 12:18
A román vasúttársaság engedélyt adott arra, hogy végig magyar mozdony vontathassa a május 9-én kezdődő csíksomlyói búcsúra közlekedő különvonatot. Hámori Ferenc, az Indóház vasúti magazin főszerkesztője, az út szervezője azt mondta: 68 éve nem közlekedhetett magyar mozdony román vasúti pályán.

Vasútbiztonsági okokból 68 éve nem volt példa arra, hogy magyar mozdony haladjon át Románián - mondta az InfoRádióban Hámori Ferenc. Most azonban a román vasúttársaság ígéretet tett arra, hogy egészen Csíkszeredáig húzhatja egy magyar mozdony azt a különvonatot, amely a csíksomlyói búcsúra viszi utasait.

A svéd gyártmányú 017-es Nohab által húzott szerelvény utasai egy négynapos úton vesznek részt május 9-e és 12-e között Erdélyben. A budapesti Keleti pályaudvarról indulnak, reggel hét órakor, és tizenkét óra múlva érkeznek Felcsíkba.

A kirándulókat csíki falvakban szállásolják el. A zarándokút utasai ellátogatnak a Gyimesbe és megtekintik az ezeréves határt Gyimesbükknél, részt vesznek egy hálaadó körmenetben, valamint a csíksomlyói búcsún.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást