Német nyelvterületen is Orbán győzelmeként fogadták a népszavazást

Infostart
2008. március 10. 11:46
A német nyelvű média egyelőre csak hírszolgálati szinten foglalkozik a vasárnapi magyarországi népszavazás kimenetelével.

A német tévé és rádióállomások hírügynökségi jelentésekre hivatkozva közölték, hogy az urnákhoz járuló szavazók 85 százaléka elvetette a szocialista kormányzat tervét.

A vezető német lapok közül a Frankfurter Rundschau cikke a lapzártára hivatkozva utal arra, hogy a referendum végső eredményéről még nem tud beszámolni, de kimenetelét a szocialista kormányzatról alkotott lakossági véleményként lehet értékelni.

A bécsi Die Presse már a vizitdíj és a tandíj 85 százalékos leszavazását is jelentette, egyben pedig kiemelte, hogy a rendszerváltozás óta szinte példátlanul magas volt a részvétel a tegnapi referendumon.

A német nyelvterület egyik legtekintélyesebb napilapja, a Neu Zürcher Zeitung már részletesen foglalkozik a népszavazással és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke gyözelmének tekinti a referendum megtartását, de rámutatva arra is, hogy a Fidesz legfeljebb a kormány további bírálatára használhatja fel a népszavazás kimenetelét, Gyurcsány Ferenc megbuktatásához ezúttal sem rendelkezik megfelelő eszközzel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást