A Hamász magára vállalta a vérfürdőt, majd meggondolta magát

InfoRádió / MTI
2008. március 7. 17:57
A Hamász radikális mozgalom magára vállalta a Jeruzsálemben elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő merényletet, majd néhány órával később visszavonta bejelentését.

"A támadásért a Hamász felel. Az Ezzedín al-Kasszám Brigádok később közleményt fog kiadni a részletekről" - mondta el a francia hírügynökségnek a Hamász egyik, a nevét elhallgatni kérő, magas beosztású illetékese.

A Hamász palesztin radikális mozgalom később isszavonta ezt a közlést.

Ibrahim Daher, a Hamász "al-Aksza" rádiójának vezetője pénteken közölte, hogy az adó elhamarkodottan, téves információkra alapozva tette közzé nem sokkal korábban a felelősségvállalásra vonatkozó bejelentést.

Abu Obeida, a Hamász katonai szárnyának egyik szóvivője megerősítette, hogy - legalábbis egyelőre - nem vállalják a támadás elkövetését.

"Lehet, hogy később teszünk egy bejelentést, de egyelőre nem valljuk magunkénak ezt a dicsőséget" - jelentette ki.

Gyilkosság a rabbiképzőben

A két palesztin fegyveres csütörtökön hatolt be a jeruzsálemi rabbiképző iskolába, ahol lövöldözni kezdtek: 8-an meghaltak, 35-en megsebesültek. Az elkövetőket agyonlőtték.

Helyszíni beszámolók alapján a rendőrök házkutatást tartottak az egyik 25 éves támadó házában.

Úgy tudni, hogy az őrizetbe vettek többsége a merénylő közeli hozzátartozója, illetve barátja. A férfi apját is kihallgatták, de őt hamarosan elengedték.

Az izraeli hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket Jeruzsálemben és környékén.