eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Sólyom: Magyarország civil kezdeményezésekkel segítene a Közel-Keleten

Magyarország a társadalmi megbékélés elősegítésével, civil szerveződések bátorításával kíván hozzájárulni az izraeli-palesztin viszály rendezéséhez - mondta Rámalláhban Sólyom László magyar köztársasági elnök.

Sólyom László közel-keleti útján szerdán találkozott Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. A magyar államfő a megbeszélést követően azt mondta: konkrét közvetítés helyett Budapest létrehozná és működtetné például az izraeli és palesztin tudósok együttes fórumát.

Mahmúd Abbász üdvözölte a kezdeményezést, és emlékeztetett: 30 évvel ezelőtt Budapesten magyar kezdeményezésre jött létre az első izraeli-palesztin találkozó.

Sólyom László kérdésre válaszolva megismételte: Izraelnek - mint minden államnak - jogában áll az önvédelem, de ez csak a nemzetközi jog tiszteletben tartásával, a civil életek védelmével együtt lehetséges.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: ez Magyarország és az Európai Unió álláspontja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×