eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megbénítja a sztrájk Németországot

A közalkalmazottak sztrájkja Németországban ma megbénította a légi forgalmat, de több városban a tömegközlekedés is leállt. Kiváltképpen Berlinben kritikus a helyzet, mert ott ma kezdődik a világ legnagyobb turisztikai vására, az ITB.

A Lufthansa ma eleve lemondta 142 járatát, mert a német repülőtereken dolgozó közalkalmazottak, így a biztonsági ellenőrök, a tűzoltók és csomagkezelők sztrájkkal akarnak nagyobb nyomatékot adni béremelési követelésüknek.

A közel másfélmillió közalkalmazottat tömörítő szakszervezet elnöke megszégyenítőnek nevezte a munkaadók hozzáállását, ugyanis a dolgozók 8 százalékos fizetésemelési követelésére azt válaszolták, hogy csak 5 százalékra hajlandók, de erre is csak akkor, ha a heti munkaidőt másfél órával meghosszabbítják.

A 16 német tartomány közül ma 11-ben szüntették be hosszabb-rövidebb időre a munkát a közalkalmazottak. Számos helyen szünetel a szemételhordás, a kórházakban akadozik a betegek fogadása és sok helyen zárva tartanak az óvodák.

A legkritikusabb helyzet Berlinben alakult ki, mert a német fővárosban nem közlekedik a metró, de leállt a villamos és autóbusz-forgalom is, aminek következtében aki csak teheti, gyalog vagy gépkocsin indult munkába.

A szakszervezet Berlin forgalmának meghatározatlan ideig tartó megbénítását olyan napon kezdte, amely a világ legnagyobb idegenforgalmi seregszemléjének, az ITB-ben a megnyitója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×