eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Még nem szálltak el Hillary Clinton esélyei

Kedden eldőlhet, hogy ki lesz az amerikai elnökválasztáson a demokrata párt jelöltje - mondta az InfoRádiónak Magyarics Tamás Amerika-szakértő. Most ugyanis két kisebb - Rhode Island és Vermont - mellett két népesebb államban, a déli Texasban és a közép-nyugati Ohióban tartanak előválasztásokat.

Hillary Clinton, ha veszít Ohióban és Texasban, szinte biztos, hogy nem tudja behozni ellenfele, Barack Obama előnyét a delegátusok számát tekintve - mondta az InfoRádiónak Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

Az ELTE egyetemi docense hozzátette: elvileg folytatódhat a verseny a két elnökjelölt-aspiráns között akkor is, ha - ahogy az előrejelzések sejtetik - Ohióban Hillary Clinton, Texasban pedig Barack Obama nyer, hiszen a két államban meglehetősen bonyolultan osztják el a delegátusok számát.

Ha Barack Obama győzelme nem lesz elsöprő Texasban, előfordulhat, hogy szinte ugyanannyi - az elnökjelöltségért folyó küzdelemben döntő - delegátusi szavazatot szerez, mint ellenfele - közölte a Magyar Külügyi Intézet munkatársa.

Hillary Clintonnak akkor is marad esélye, ha csak az egyik nagy államban nyer, hiszen április 22-én Pennsylvaniában lesz az előválasztás, és az elnökjelölt aspiráns itt is sok delegátusi szavazatot zsebelhet be - fűzte hozzá Magyarics Tamás.

Az Amerika-szakértő hangsúlyozta: Hillary Clintont több szuperdelegált támogatja, mint Barack Obamát, így a politikusnak még akkor is lehet esélye, ha a konvención akár százzal kevesebb delegátusi szavazattal indul majd, mint ellenfele.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×