eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Mit tehet Magyarország a klímaváltozás ellen?

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának döntése értelmében Magyarországnak 2020-ig 18 százalékkal kell csökkentenie a szén-dioxid kibocsátást, és növelni kell a megújuló energiaforrások arányát - mondta a tárgyalás szünetében az InfoRádiónak a magyar környezetvédelmi miniszter.

A magyar környezetvédelmi miniszter szerint az Európai Unió vállalja, hogy a következő évtized végéig 20 százalékkal csökkenti a globális felmelegedéshez jelentősen hozzájáruló káros anyagok kibocsátását.

A kérdés csak az, hogy ehhez az egyes államok mennyivel járuljanak hozzá - tette hozzá Fodor Gábor. Magyarország számára pedig az sem mindegy, hogy a csökkentésbe beleszámít-e a '90-es évek elejének teljesítése, amikor is a szocialista nagyipar összeomlása következtében az országban jelentősen csökkent a szén-dioxid kibocsátás.

Magyarországon jelenleg a felhasznált energia 4,5 százaléka származik megújuló forrásból, az európai és a magyar stratégia értelmében is ezt 2020-ig 13 százalékra kell növelni - mondta Fodor Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×