Újabb magyar misszió indul Koszovóba

Infostart
2008. február 19. 05:40
Újabb magyar misszió indult Koszovóba, tagjainak feladata a helyi rendvédelmi szervek segítése. A márciusban induló csoportban vannak rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, vámosok és bíró is. Magyarország 1999-től küld rendőröket a térségbe.

Harminc magyar rendőr, büntetés-végrehajtási szakember, vámos, ügyész és bíró utazik Koszovóba, feladatuk a helyi rendvédelmi szervek munkájának segítése lesz - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Oktatási Központjának igazgatója.

Boda József közölte: a vezető beosztású szakemberek március elején indulnak a függetlenségét vasárnap kikiáltott állam területére, őket követik majd három hónapon belül a többiek.

A szakemberek - akiket a koszovói helyzetre és az ott végzendő feladatokra március 3-tól készítenek fel - megbízatása egy évre szól, ami azonban meghosszabbítható - tette hozzá az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Oktatási Központjának igazgatója.

Koszovóban jelenleg 15 magyar rendőr teljesít szolgálatot, a misszióban 1999-től 2008-ig körülbelül 45 fő vett részt - mondta Boda József.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást