Szerencsés repülőgép-baleset: "Csoda, hogy élnek"

InfoRádió / MTI
2008. február 14. 18:27
Huszonegy ember megsérült, amikor felszállás közben felborult és kigyulladt egy fehérorosz utasszállító repülőgép az örmény fővárosban - közölték a helyi hatóságok.

A Belavia fehérorosz légitársaság Bombardier CRJ-100LR típusú gépe Jervánból a fehérorosz fővárosba, Minszkbe tartott. Felszállás közben azonban lesodródott a kifutópályáról, bal szárnya nekicsapódott a talajnak, felborult, törzse kettétört és kigyulladt.

A mentőegységeknek mindenkit sikerült kimenteniük a lángoló gépből. A 18 utas és a 3 fős személyzet különböző súlyosságú égési sérüléseket szenvedett. Hét embert kórházba vittek.

"Egyszerűen csoda, hogy mindannyian élnek" - mondta a fehérorosz közlekedési minisztérium illetékese Minszkben. Az utasok között fehérorosz, örmény, grúz, orosz és ukrán állampolgárok voltak. A baleset okát vizsgálják, a jereváni repülőtéren minden járatot töröltek.

A fehérorosz közlekedési minisztérium közölte: a kanadai Bombardier cég 1999-ben gyártott utasszállítóját 2007. február óta működtette a Belavia légitársaság.