Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A leggazdagabbak listáján a lottónyertes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vége a lottóláznak Romániában. A hét végén minden idők legnagyobb lottónyereményét szerezte meg egy egyelőre ismeretlen játékos.

Egy szempillantás alatt felkerül a háromszáz leggazdagabb román listájára az az ember, aki beviszi a román lottótársasághoz a vasárnap esti hatoslottó-húzás egyetlen telitalálatos szelvényét.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a szelvényt az egyik bukaresti lottózóban váltották vasárnap, nem sokkal zárás előtt.

Nyereménye bruttó 3,3 milliárd forintnak felel meg, amelyből az adók levonása után mintegy 2,2 milliárd forintnyi lejt utalnak át a nyertes bankszámlájára.

Ez az összeg nagyjából annyi, mint amennyit a leggazdagabb 300 román listájának a vége felé szereplő Adrian Mutunak, a Fiorentina labdarúgójának sikerült pályafutása alatt összefociznia.

Az öttalálatosoknak is jutott

Nem jártak rosszul azok sem, akik a hat számból ötöt találtak el. Õk - szám szerint 139-en - 1,35 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagodtak. Az sem kizárt, hogy magyar állampolgár is van közöttük. Az elmúlt hetekben a romániai lakok is beszámoltak arról: a határ mentén felélénkült a lottóturizmus.

A mostani lottónyeremény a legnagyobb, amelyet valaha is jegyeztek Romániában.

Mivel tavaly augusztus óta nem volt telitalálatos szelvény a hatos lottón, és a tél eleje óta valóságos lottólázban élt az ország, hétről hétre nőtt a szelvényt vásárlók száma.

A lottótársaság most azt tervezi, hogy a jövő heti húzásra mintegy 141 millió forintnak megfelelő összeggel emeli meg a tétet, hogy fenntartsa a lottóvásárlási hisztériát.