eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyarország buktatja meg az európai tervet?

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nehéz lesz kivitelezni az Európai Bizottság által tervezett biztonsági intézkedéseket.

Takács Albert az Európai Unió bel- és igazságügy-minisztereinek szlovéniai találkozója után elmondta: több tagállam is úgy véli, hogy indokolatlan tizenhárom évig őrizni az unión kívülről érkező légi utasok személyes adatait.

A politikus úgy fogalmazott: nehéz bizonyítani, hogy az új szabály segít a kitűzött célok elérésében, és az sem biztos, hogy a jogszabály Magyarországon kiállná az alkotmányosság próbáját.

Takács Albert beszámolt arról is, hogy a menekültügyi együttműködés keretében több tagállam - köztük Magyarország is - szeretné egy úgynevezett támogató hivatal létrehozását. Ez egy olyan szolgáltatási központ lenne, amely összehangolná a menekültekkel kapcsolatos pénzügyi források elosztását.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×