eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A fegyveres gyermekek országa

Nagy-Britannia a fegyverek hazájává válhat, a szigetországban ugyanis egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el ezekkel. Angliában és Walesben együttesen napi 28 ilyen bűntényt regisztrálnak a hatóságok.

Tavaly a korábbi évhez képest négy százalékkal emelkedett a fegyveres bűncselekmények száma Nagy-Britanniában - adta hírül a szigetország belügyminisztériuma. A szám évről évre emelkedik, de akkora növekedést, mint 2007-ben, már rég nem könyveltek el.

Az elmúlt évben csak szeptemberig a 60 milliós lakosú szigetországban 10.182 fegyveres bűntényt hajtottak végre, míg 2006-ban 12 hónap alatt kevesebb, mint 10 ezret.

A hatóságok arra is rámutatnak: a halálos kimenetelű fegyveres támadások 55-ről 49-re csökkentek tavaly, miközben a könnyű vagy sérüléssel egyáltalán nem járó illegális fegyverhasználat egyre gyakoribb.

Az elmúlt években azonban már nem is pusztán a fegyverek használata sokkolta a brit közvéleményt, hanem az, hogy gyakran gyermekek ellen fordították az erőszakos eszközt a támadók. 11 és 12 éves gyermekek váltak a bűntények áldozataivá. Az elkövetők gyakran szintén fiatalkorúak.

A bűnesetek hátterében gyakran kábítószerrel való visszaélés húzódik meg, ezért az ellenzéki politikusok arra mutatnak rá: a kormánynak egyszerre kellene küzdenie a drogok és az erőszakos cselekmények ellen.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×