Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lőttek a Hedvig-bábura tüzelő rendőr karrierjének

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elbocsátják a szlovák rendőrségtől azt a férfit, aki feltöltötte az internetre a \"Hedvig-bábura\" lövöldözős videofelvételt, amelyen ő maga is tüzet nyit a célpontra, lerúgja a bábu fejét, majd meg is ünnepli tettét.

Michal Kopcik, a szlovák rendőrfőkapitány első helyettese szerda este rendívüli sajtóértekezleten beismerte, hogy az érsekújvári rendőrség kötelékébe tartozó 24 éves Radovan keresztnevű férfi saját nevén töltötte fel a világhálóra a szimői lőtéren rögzített képsorokat. A felvételen több férfi lövöldöz gépfegyverekkel egy bábura, és közben azt kiabálja: "Hedvig, te szemét - nyírjuk ki!".

A botrány kirobbanása után parancsnokának utasítására a férfi levette a YouTube videomegosztó portálról a botrányos felvételt.

Michal Kopcik szerint a rendőr szabadidejében, szolgálaton kívül tartózkodott a lőtéren, nem követett el törvénysértést, de cselekedete összeegyeztethetetlen a rendőrökre vonatkozó etikai normákkal, ezért hamarosan elbocsátják a rendőrségtől.

Úgy tudni, a férfi a rendőrszakközépiskolán folytatott tanulmányai során is több videofelvételt készitett a lőgyakorlatokon, és ezeket feltette a világhálóra, valamint szélsőséges, neonáci csoportok találkozóin rögzített felvételeket is elhelyezett az interneten.

A lőgyakorlaton résztvevő hét civil ellen nem indul eljárás, mivel nem követtek el törvénysértést, mindannyian rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel.

Radovan Kvasnica, a diáklány ügyvédje az Új Szónak elmondta: reméli, hogy a történteket minden jóérzésű, tisztességes ember elítéli, ő pedig azt reméli, hogy soha nem lesz szüksége a szlovák rendőrségre.