eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány új frontot nyitott

Új frontot nyitott az európai gazdáknak juttatott uniós támogatásokért folytatott csatában a magyar kormányfő a davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében - írja az International Herald Tribune csütörtöki számában.

Az International Herald Tribune szerint Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök érvelése a davosi Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén az Európai Unió agrártámogatási rendszerének felülvizsgálata és átalakítása mellett új frontot nyitott a gazdáknak juttatott évi 56 milliárd eurós összegért folytatott csatában.

Az amerikai The New York Times európai kiadása nem felejti el hozzátenni, hogy a magyar kormányfő véleményéhez Tony Blair volt brit miniszterelnök is csatlakozott.

A Párizsban megjelenő angol nyelvű lap tudósítása szerint a magyar kormányfő az EU egyik "szent tehenéhez" nyúlt, amikor azt hangsúlyozta Davosban, hogy a globálisan emelkedő élelmiszerpiaci kereslet és árak fényében a gazdák kevésbé vagy egyáltalán nem lesznek ráutalva támogatásokra.

Az élelmiszerárak megugrása lehetőséget ad az Európai Unió agrártámogatási rendszerének felülvizsgálatára és átalakítására, mert magas élelmiszerpiaci árak esetén a gazdák kevésbé vannak ráutalva a támogatásra - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a davosi Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén.

A miniszterelnök szerint az agrártámogatási rendszerből esetleg felszabaduló összegek az oktatásra, a kutatásra és fejlesztésre, a versenyképesség javítására fordíthatók.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×